2012/08/29

Killing me softly.

Det finns mycket fördomar och läskiga åsikter kring psykiatrin. Här är en dokumentär alla borde ta sig tiden att titta på:
http://urplay.se/170671

Såhär skriver de om avsnittet på SVT:s hemsida. "Det finns få ställen som är så kritiserade och mytomspunna som S:t Görans psykakut. Det är en stängd och hemlig institution, som senast hamnade i blåsväder när konstnären Anna Odell blev utkastad efter en fejkad psykos. I UR:s Psykakuten får tittaren en unik inblick i en pressad arbetsplats.". 

SE DEN! Och kommentera! Vad tyckte du? Var det som du trodde? Var det läskigt? Spännande? 


3 kommentarer:

  1. <3 älskar dig och att du orkar bry dig.
    Din Mor

    SvaraRadera
  2. Skickade ett litet sms till dig om det :) pusu!

    SvaraRadera
  3. Jag såg delar av den när dom visade den i repris. Det jag tycker är skrämmande är att man ens kommer på att fejka en diagnos. Och som några av vårdarna sa att riskera andra människors hälsa. Sen kan jag även anse att hon kanske fick en plats som en annana som var sjuk på riktigt kanske hade behov av, men som blev avvisad vid dörren. Sen är det ju så att psykvården får mycket ris... när dom egentligen skulle ha såååå mycket ros. För det är ett fantastiskt jobb dom gör. Den omdiskuterade bältessängen gör ju faktiskt nytta om den används rätt. Ja ja lite tankar från mig. Bättre sent än aldrig

    SvaraRadera